Laden Evenementen

« Alle Evenementen

In de Illusie

25 november @ 16:30 - 20:00

In de Illusie

Drie muzikanten, twee actrices en een goochelaar spelen het verhaal over twee Joodse goochelaars en hun vrouwen. De ene goochelaar is de bekende Prof. Ben-Ali-Libi, de andere goochelaar is Prof. Philippini. Beide zijn geboren in de provincie Groningen. We leren hun vrouwen kennen, Anna en Ida. Zij vertellen het verhaal over de goochelaars, maar ook hun eigen rol in de levens van deze mannen. Een goochelaar laat hun nummers zien en drie muzikanten verklanken met een klarinet, een viool, accordeon en zang de sfeer van de vooroorlogse jaren waarin hun levens in de Joodse revue en cabaret wereld zich afspeelden.

IN DE ILLUSIE gaat over joodse artiesten van voor de oorlog; de goochelaars en hun vrouwen zijn vermoord in vernietigingskampen en er was geen goocheltruc die dat kon tegenhouden.

IN DE ILLUSIE is een theatraal monument voor twee goochelaars en hun vrouwen, waarin de herinnering aan de pijn van de oorlog in leven wordt gehouden. Maar waarin ook weemoed, humor en variété een grote rol hebben.

Entree 15 euro

Reserveren via https://shops.eventree.nl/nl/shop/e943faae-c165-4142-9b83-364d60ae966f

Gegevens

Datum:
25 november
Tijd:
16:30 - 20:00

Organisatoren

Bert van Wieren
hetverhalencabinet.nl

Locatie

Muziekpodium De Engelstede
Woldjerspoorweg 5
Groningen, 9723 ER Nederland
+ Google Maps