Agenda

Huisregels MUZIEKPODIUM ENGELSTEDE 

HUISREGELS

  • I.v.m. de geldende voorschriften zullen er maximaal 50 personen binnen worden toegelaten.
  • RESERVEREN VERPLICHT voor iedere activiteit / Vol = vol, geen uitzonderingen.
  • Alle hygiëne afspraken dienen zowel binnen als op het terras nageleefd te worden.
  • Zowel binnen als op het terras van Muziekpodium ENGELSTEDE is het gebruik van drugs verboden. Overtreders wordt bij constatering de toegang ontzegt.

Ruben Hoeke ontmoet Arjan Van Der Linde

Zondag

27 september 2020

vanaf 17:00 uur

De tweede uit de serie ‘Ruben Hoeke ontmoet …’, een maandelijks terugkomend evenement, waarin Ruben een toonaangevende muzikant zal uitnodigen voor gesprek en concert.

Deze tweede ontmoeting is met Arjan van der Linde.
Twee Nederlandse coryfeeën samen op tour spelen roots en ballads!

NB. Alle Ruben Hoeke ontmoetingen in muziekpodium Engelstede worden live opgenomen t.b.v. een live vinyl album.

Podium voor Solisten

Vrijdag

2 oktober 2020

vanaf 17:30 uur

Muziekpodium Engelstede biedt een podium voor diverse artiesten.

Een open podium waarin jij je als solist op elk cultureel vlak kunt komen presenteren. Hetzij als singer, singer/songwriter, dichter of misschien als stand-up comedian. Solisten kunnen zich waar nodig laten assisteren door aanwezige muzikanten (in overleg), maar natuurlijk ook door eigen begeleiding (duo’s of trio’s). De essentie is het klein te houden.

Tevens is dit eind van de middag en avond prima geschikt als vrijdagmiddagborrel, waarbij wij ook hapjes kunnen serveren.

Samen maken we er iets gezelligs van.

Open Podium/Sessie

Vrijdag

2 oktober 2020

vanaf 20:00 uur

Deze open podium / sessie vindt regelmatig plaats en heeft wisselende sessieleider(s). Er wordt gespeeld in diverse muziekgenres. Deze keer zal gitaarvirtuoos Rudmer van de Meer de sessie leiden.
 
Voorgaande sessies waren zeer gezellig met verrassende talenten.
 
Neem je instrument mee, versterkers en zangapparatuur zijn al aanwezig.
 
Laat ons jouw talent horen!

Blue Funkateers ft. Hans Colijn

Zaterdag

3 oktober 2020

vanaf 20:00 uur

Een avondje southern rock/swamp met The Blue Funkateers en een prominente gastrol van zanger/gitarist Hans Colijn.
Bert van Wieren (van de Engelstede) kwam op het lumineuze idee om 3 gitaristen bij elkaar te brengen voor een avond in een fijne southern rock/swamp sfeer. Voorwaarde was dat zijn goede vriend Hans daar een belangrijke rol in moest spelen. De 2 andere gitaristen die Bert in gedachte had waren Rudmer van der Meer en Reinout van der Veen.
Het is niet vanzelfsprekend om 3 gitaristen op een podium te hebben, maar we zullen het meemaken, zeker in combinatie met de fijne strakke ritmesectie van The Blue Funkateers in de vorm van Marcel Jasper (drums) en Jorma Alkema (bas).
Dirk-jan Heinstra (sax) maakt de klankkleur helemaal compleet.

Blueztrail

Zondag

4 oktober 2020

vanaf 17:00 uur

Blueztrail speelt heerlijke oude bluesmuziek uit de jaren `50 en `60 van de vorige eeuw (denk daarbij aan muzikanten als Muddy Waters, BB King, Buddy Guy, Elmore James, Sonny Boy Williamson, Gary B.B. Coleman, Etta James, Koko Taylor, Jimi Hendrix, etc.), tot hedendaagse blues van bijv. Stevie Ray Vaughan, Eric Clapton, JJ Cale, John Mayer, Beth Hart, Joe Bonamassa, Kenny Wayne Shepherd Band. Gelet op de `roots` van deze band, die in de Drentse plaatsen Rolde en Grolloo liggen, ontbreekt uiteraard niet de muziek van Cuby and the Blizzards.

De bandleden zijn afkomstig uit Rolde, Eelde, Assen en Groningen. Het betreft een zeskoppige bluesband, bestaande uit solo- slag- en slidegitaar (Laszlo Buring), voor deze gelegenheid vervangen door Nick van der Leij, drums en keyboard (Tommie Cheizoo), basgitaar (Bart de Glint), solo- en slaggitaar (Tom Mulder), zang en mondharmonica (Bert Ratering), conga`s en chimes (Martin Aldershof). Ze staan garant voor een enerverend programma met pure bluesmuziek.

Sweet Bourbon

Zaterdag

17 oktober 2020

vanaf 20:00 uur

De Nederlandse band Sweet Bourbon werd begin 2014 opgericht. De muziek van Sweet Bourbon is te omschrijven als een ‘nieuw bluesgeluid’. De bandleden komen uit een brede waaier aan muzikale richtingen, waarvan de variatie te horen is op hun eerste album ‘Night Turned into Day’, dat volledig uit eigen werk is samengesteld. Naast de bluesachtige stijl die aan verschillende nummers ten grondslag ligt, hoor je ook bluesrock-, funk-, soul- en popinvloeden.

René van Onna – leadzang
Roeland van Laer – basgitaar
Chris Janssen – gitaar
Willem van der Schoof – toetsen (award beste hammond toetsenist 2015)
Ruben Ramirez – drums
Suzan Wattimena – achtergrondzang
Laura van der Vange – achtergrondzang
Henny Oudesluijs – achtergrondzang

Job & Hiske

Zondag

18 oktober 2020

vanaf 17:00 uur

Geen zwarte vrijdag en uren in de file staan rondom Parijs voor het ‘God in Frankrijk’ gevoel. Hiske Oosterwijk en Job brengen speciaal voor deze avond/middag een repertoire gegrondvest op de Franse chanson traditie. Ook de geschiedenis van het Nederlandse lied komt voorbij. Dat wordt dus genieten van muziek uit volkstraditie, maar met de interpretatie van de jazz musicus.

Als duo performen Job en Hiske songs die bij velen bekend in de oren klinken, maar uitgevoerd in de spirit van een jazzmuzikant. Er zijn altijd verrassende wendingen voor de luisteraar en zelfs voor Job en Hiske zelf. Dit komt omdat ze elkaar constant blijven uitdagen om tot een hoger niveau te komen.

Maar hun focus blijft uiteindelijk toch om de luisteraar mee te nemen op een reis vol mooie pop en jazz songs die hart en ziel raken, zowel in club-, concert- en theaterpodia, als in een meer intieme setting waar mensen samenkomen om elkaar te ontmoeten en van goede muziek te genieten.

Job Posthuma studeerde jazz gitaar aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. In de jaren daarna was hij een vaak gezien gezicht in de Nederlandse ‘‘popscene’’, waar hij met (inter)nationaal bekende artiesten speelde. Tegenwoordig volgt hij zijn hart en combineert hij zijn vier grote liefdes: blues, groove, mooie songs en jazz, waarmee hij zich ten doel stelt betekenisvolle muziek te maken die raakt.

Hiske Oosterwijk, ook afgestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium, sluit zich daar graag bij aan. Ze is actief in verschillende projecten, componeert haar eigen muziek, schrijft teksten en geeft daarnaast les. Hiske heeft al op vele podia over de wereld mogen performen, samen met band en/of met orkest, maar ze houdt ook erg van de intiemere setting met enkel gitaar en zang.

Job en Hiske vullen elkaar naadloos aan en brengen de songs smaakvol ingevuld met kleurrijke klanken.

Ilse DeLange Tribute Band

Zaterdag

31 oktober 2020

vanaf 20:00 uur

Ilse DeLange Tribute Band

In verband met een beperkt aantal plaatsen en mede door Covid-19 maatregelen dient voor dit evenement te worden gereserveerd. Reserveringen kunnen worden gedaan via WhatsApp 0652392320 of mail bert@engelstede.nl

Een avondje gevuld met het oeuvre van Ilse DeLange, uitgevoerd door niemand minder dan Sabrina Dunning en band.

De band bestaat uit …
Sabrina Dunning – zang
Elton Joseph – gitaar, zang
Reggie van den Steen – gitaar, zang
Chris van Dorland – basgitaar
Edwin Bron – toetsen
Erwin Bos – drums

Wat heeft u zoal gemist?

Slow Moving Outlaws

25-01-2020

Slow Moving Outlaws de Outlaw country tribute band van Edwin Jongedijk.

Dit evenement is al geweest.

Mama Maffia

29-06-2019

Broezen op 29 juni in de Engelstede want wij hebben Mama Maffia gestrikt voor deze avond! Het gas mag ingetrapt worden met een flinke dosis rock-‘n-roll! Zorg dat je erbij bent want vol=vol!

Dit evenement is al geweest.

Van der Linde

21-06-2019

“Volle zalen, enthousiast gillende fans en een nummer één hit. Daar is het popmuzikanten allemaal om te doen. De Groningse band Vanderlinde heeft met Watch your Game alvast een nummer één notering te pakken”. Zo schrijft het Dagblad van het Noorden over deze band.

Dit evenement is al geweest.

Two Faces

19-04-2019

Eddie mulder van Two Faces staat in de top 5 van de beste gitaristen van Nederland. Two faces is (zoals de naam al doet vermoeden) een duo dat in een kleine bezetting rock-classics brengt, zonder dat de essentie en oorsprong van het liedje eronder lijdt. Verrassend is daarom ook hun repertoirekeuze dat nummers bevat van oa. Neil Young tot Deep Purple en van Tom Petty tot Peter Gabriel, traditionals en zelfs Pink Floyd.

Geen tickets meer beschikbaar.