Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

CT Heida & The Sublimes

17 december, 2023 @ 16:00 - 19:00

CT’s carrière begon daar waar andere muzikanten van dromen. Als beginnende muzikante werd ze door de Amerikaanse band IPSO FACTO gevraagd om bij hen te komen spelen en toerde ruim een jaar lang door de States.
Haar stem en pianospel zijn karakteristiek voor meerstemmige, catchy, groovy liedjes. Samen met haar band, The Sublimes, zoekt CT de sound die het beste bij het nummer past, met invloeden uit de soul, blues, jazz, pop, rock en country. Noem haar muziek Americana CT-style.

The Sublimes:
Ann Faverey: contrabas. Groovy Lady Lowfrequency. Ze begon als gitariste, maar toen ze de contrabas ontdekte kon ze niet meer terug. Een Powervrouw, die ooit de persoonlijke aanmoedigingsprijs won in de voorronde van de Grote Prijs van Nederland.
Han Latupeirissa: percussie + klein acoustische drumstel. Deelt soepele klappen uit op cajon, conga’s en aanverwant slagtuig. Leerde het vak van Nippy Noya, vormt samen met Faverey het lenig fundament van de band.
Koen Jongsma: gitaar, backing vocals. Funky & Rocksteady, doet dat je-ne-sais-quoi dingetje dat maakt dat je voeten niet stilstaan.
Hette Gubbels: gitaar, backing vocals. Mr. Multiplayer; wizard op snaar, speelt banjo, mandoline, gitaar, draait zijn hand niet om voor juist die allerhoogste noot. Speelde Nederland plat met Cochon Bleu.

Een paar jaar geleden verscheen CT’s debuutalbum Little Woman. Een nieuwe album is in de maak. Haar eerste single Little Woman is te beluisteren op: https://www.youtube.com/watch?v=yN0fOTHjKws
Haar tweede single is “Do you think of me”: https://www.youtube.com/watch?v=diRCVoD9oYA
Beide liedjes stonden in de Noord 9, de hitlijst van RTV Noord.

Wat anderen over CT’s CD schrijven, greep uit recensies:
“Little Woman, een prachtplaat in een stijlvol vormgegeven hoesje”. (Folkforum, Assie Aukes)
‘Zij heeft een volkomen eigen stijl met invloeden uit de jazz, soul en gospel, maar alles is heel licht en persoonlijk gebracht. Little Woman’ is een prachtig album en met liefde gemaakt’. (Real Roots Café)
“een soulstem waar de muziek al in zit en die dan op deze CD alle ruimte krijgt” (Arjan Hut)
“De Groningse zangeres CT Heida weet te verrassen met een stem die voor vrijwel ieder genre geschikt is. Blues , jazz, soul, pop, gospel, country, you name it!” (gezien-gehoord.nl)

 

Entree 10,00 v.v. 7,50

Voor reservering: https://shops.eventree.nl/nl/shop/e943faae-c165-4142-9b83-364d60ae966f

Gegevens

Datum:
17 december, 2023
Tijd:
16:00 - 19:00

Organisator

Bert van Wieren
Telefoon
+31 6 52392320
E-mail
bert@engelstede.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Muziekpodium De Engelstede
Woldjerspoorweg 5
Groningen, 9723 ER Nederland
+ Google Maps