Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tim Birkenholz’ Byrchwood

26 november @ 16:00 - 19:00

Tim Birkenholz is een gitarist, zanger en producer die afgelopen jaren naam en ervaring in de Nederlandse muziekwereld heeft opgedaan met Electric Hollers, Ralph de Jongh, Ruben Hoeke, Bluesworld Collective en solo optredens. Met Electric Hollers bracht hij samen 3 platen uit, stond in de finale van de Dutch Blues Challenge en heeft in voorprogramma’s van onder andere Ten Years After, King of The World en Ruben Hoeke gestaan. Met Ralph de Jongh heeft hij op verschillende albums meegespeeld en heeft hij onder andere met hem op Zwarte Cross en in Paradiso Amsterdam gestaan. Onder de naam Byrchwood gaat Tim zijn eigen muziek de wereld in brengen. 60s/70s geïnspireerde songs levend gemaakt door een power-trio in een energieke live performance.

Peter ten Wolde op drums en Abe Alberts op bas als donderende ritmesectie die je regelrecht terugbrengen naar de groovende ritmesecties van de 60s/70s. Het is een belevenis waarin improvisatie en spelen in het moment centraal staan. Een frisse, eigen en vrije uitvoering van de verschillende geluiden van blues en rock die kan worden geplaatst in de stijlen van Led Zeppelin, Deep Purple, Ten Years After, Cream en The Jimi Hendrix Experience.

Drums: Peter ten Wolde
Bas: Abe Alberts
Zang/gitaar: Tim Birkenholz

Quotes:
“De ster van Tim Birkenholz is rijzende. Hij is één van de opmerkelijkste bluesgitaristen die momenteel op de deur klopt van de VIP-lounge van Nederlandse blues-muzikanten.” – The Next Gig

“Wat een brok dynamiet, hij lijkt wel vergroeid met zijn Epiphone.” – BluesMagazine

“Tim Birkenholz is een begenadigd gitarist die ook niet wars is van een goede performance.” – The Blues Alone”

Video’s:

https://www.youtube.com/watch?v=Rhi52rX4LUE

https://www.youtube.com/watch?v=2CCqIRn3yPM

* Aanvang 16.00 Entree 17,50 euro Voorverkoop 12,50 euro.

Reserveren via https://shops.eventree.nl/nl/shop/e943faae-c165-4142-9b83-364d60ae966f

Gegevens

Datum:
26 november
Tijd:
16:00 - 19:00

Organisator

Bert van Wieren
Telefoon
+31 6 52392320
E-mail
bert@engelstede.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Muziekpodium De Engelstede
Woldjerspoorweg 5
Groningen, 9723 ER Nederland
+ Google Maps